fbpx

Sponzorovaný obsah

KSW vs OKTAGON MMA
Zdroj fotky: Instagram KSW, OKTAGON MMA

Oktagon nepovažuje za súpera. Promotér KSW prezradil, či sa chystajú na nemecký trh po úspešnom turnaji OKTAGON 62

Poslednú dobu to medzi organizáciám KSW a Oktagon mierne vrie. V podstate vyšlo na verejnosť viacero vyjadrení, ktoré sú kontroverzné a na verejnosti rezonujú. Celé to začal v rozhovore pre isport.cz promotér KSW Martin Lewandowski.


Ten tvrdí, že Oktagon všetko, čo robí, v skutočnosti len kopíruje od odstatných veľkých organizácií. KSW tu je už dvasať rokov a MMA scénu začali v Európe budovať podľa jeho slov práve oni. Všetkým ostatným to tým uľahčili.



V Poľsku sa im úspešne podarilo zorganizovať už dva turnaje na futbalovom štadióne. Organizácia OKTAGON MMA ich však prekonala a dokázala prelomiť svetový rekord v návštevnosti divákov turnajom OKTAGON 62 vo Frankfurte. Je to rekord v rámci MMA turnajov.

OKTAGON MMA – OKTAGON 62 Deutsche Bank Park, Frankfurt (Nemecko) 59 148 divákov

KSW – KSW 39 Colosseum PGE Narodowy, Varšava (Poľsko) 57 776 divákov

UFC – UFC 243 Marvel Stadium, Melbourne (Australia) 56 214 divákov

UFC Ludovit Klein

Je to rozdiel! 59-tisíc ľudí v hale alebo 59-tisíc predaných lístkov. Promotér KSW má pochybnosti o rekorde turnaja OKTAGON 62 >>>

Plánujú v KSW expanziu na nemecký trh po úspechu Oktagonu?

Oktagon sa skutočne úspešne etabloval na nemeckej scéne a fanúšikovia bojových športov tu neustále pribúdajú. Lewandowski sa takisto vyjadril, že plánujú expanziu na tento trh, no čakajú na správnu chvíľu.

„Rozhodne. Do Nemecka chceme a tiež sa raz vrátime do Anglicka. Na našej cestovnej mape máme vytýčené aj Švédsko, takže o týchto krajinách premýšľame. Nemecko bolo jednou z krajín, kam sme chceli vstúpiť skôr ako do Francúzska.

Bohužiaľ padla zmluva medzi nami a Robertom Soldičom, ktorý mal byť našim kľúčovým hráčom na nemeckej pôde. Oktagon vlastne používa bojovníka, s ktorým sme my kontrakt zrušili. Nevidím nič nové, nič nepredvídateľné. O Nemecku hovoríme už roky. Iba čakáme na správnu chvíľu,“ vyjadril sa Martin Lewandowski.

Československú organizáciu nepovažuje za súpera a expanziu do Čiech a na Slovensko plánovali dlhšie. Vidieť totiž záujem o MMA u fanúšikov a takisto je už dlhšiu dobu v ich hľadáčiku aj Nemecko. Podľa jeho slov to však nie je kvôli Oktagonu.

Zdroj: isport.cz

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.