fbpx

Sponzorovaný obsah

Organizácia OKTAGON MMA má nového šampióna strednej váhy. Patrik Kincl takto zareagoval po prehratom zápase s Kerimom Engizekom
Zdroj fotky: OKTAGON MMA

Organizácia OKTAGON MMA má nového šampióna strednej váhy. Patrik Kincl takto zareagoval po prehratom zápase s Kerimom Engizekom

Naplnili sa tie najhoršie predpovede pre českých fanúšikov. Kerim Engizek (21-4) dokázal svoje kvality a to, že za posledných desať rokov na svojom konte nemá prehru. Na turnaji OKTAGON 62 vo Frankfurte pred 60-tisícovým publikom porazil Patrika Kincla po piatich kolách na body.


Patrik Kincl (28-11) tak tentokrát už neobhájil opasok šampióna a nedokázal tak nadviazať na víťazstvá s Pirátom Krištofičom, Alexom Lohorém, Karlosom Vémolom a Piotrom Wawrzyniakom. Napriek tomu patrí obom bojovníkom uznanie a rešpekt za predvedené výkony. Bol to taktický, no profesionálny zápas dvoch športovcov. Nižšie nájdete vyjadrenie Patrika Kincla po prehre a strate titulového opasku.



VIDEO Súboj o kráľa Nemecka: Eckerlin pozametal s Jungwirthom celý oktagon >>>

Patrik Kincl reaguje na prehru s Kerimom Engizekom

„Ja vlastne ani neviem, či ma ovplyvnila atmosféra. Určite som ale cítil tlak na seba. Neviem nakoľko ma to v zápase ovplyvnilo,“ reagoval na tlačovej konferencii Patrik Kincl na otázku, či to bolo množstvo divákov a atmosféra na cudzej pôde, ktorá mohla ovplyvniť jeho výkon v zápase.

„Keď som nastupoval a všetci na mňa bučali, bolo to ťažké. Bolo to prvýkrát, čo sa to stalo. Vlastne už sa mi to stalo, ale dlho som niečo také znova nezažil. Myslím si však, že keď som bol v klietke tak zrazu neexistovalo nič iné.

Nepodarilo sa mi nájsť svoj rytmus a som sklamaný zo svojho výkonu. Nepredviedol som ten najlepší vykon, prehral som to kvôli sebe a je to len moja chyba. Chcel by som sa ospravedlniť Paľovi (Nerudovi), Ondrovi (Novotnému) a svojím trénerom. Mám pocit, že je to len moja vina,“ zobral na seba teraz už bývalý šampión Kincl dôvody, prečo v zápase zvíťazil Kerim Engizek.

UFC Ludovit Klein

„Roh mi nehovoril, že prehrávam na body, no cítil som to a vedel som to. Mal som dobrý začiatok, dobrú stratégiu a víziu ako na to. Nepodarilo sa mi to však preniesť do reality. To je niečo, čo sa mi vyhýbalo. Nedarilo sa mi dobré načasovanie a stratégia nešla tak, ako mala. Engizek ma neprekvapil, mám k nemu rešpekt a nehovorím to v zlom. Viem, že je dobrý zápasník, ale žiadnym úderom mi neublížil a je to ešte horšie, ako keby to bolo naopak. Mám pocit, že ma nijak vážne neohrozil a preto je to asi moja vina alebo za to môže tá atmosféra, ťažko povedať,“ dodal na záver český bojovník. Patrik sa chce vrátiť do gymu a poriadne si zamakať. Jeho ďalší zápas je momentálne otázny.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.