fbpx

Sponzorovaný obsah

Takto reagoval Tadeáš Růžička počas súdu
zdroj fotky: RFA

Takto reagoval Tadeáš Růžička na súde, kde si vypočul svoj trest. Vyjadril sa aj Mawarov advokát

Tadeáš Růžička má za sebou prvé dôležité súdne pojednávanie, ktoré sa odohralo včera na Obvodnom súde pre Prahu 10. „Mawar“ spoznal svoj trest, ktorý mu bol udelený za fyzické napadnutie muža na kúpalisku. Vo výsledku musí stráviť v base polroka nepodmienečne.


Týmto to však neskončí, keďže Růžička má toho na krku viac a ďalšie súdy ešte budú prebiehať. Okrem fyzického napadnutia a ublíženia na zdravi je totiž zapletený aj do nezepečného vyhrážania a lúpeže. Pribudnúť môžu aj ďalšie obvinenia, o ktorých verejnosť zatiaľ nebola informovaná.



Vyjadrenia Růžičku a jeho advokáta zo včerajšieho súdu

Dobrou správou k možnej náprave Mawara je aspoň to, že si už možno viac zašal uvedomovať jednotlivé súvislosti. Na včerajšom súde prejavil ľútosť a snažil sa vysvetliť svoje konanie.

„Ľutujem toho, ako som sa choval, prial by som si vrátiť čas. Pánu obžalovanému som sa prostredníctvom advokáta ospravedlnil. Chcel by som sa ospravedlniť osobne, ale to bohužiaľ nejde,“ citoval včerajšie vyjadrenia Mawara web Sport.cz. „Bolo to osobné zlyhanie, kedy som bol pod vplyvom alkoholu a liekov. Potom som mal úplne iný pohľad na svet.“

„Súhlasili sme s nepodmienečným trestom, ktorý zospovedá spodnej hranici trestnej sadzby. V týchto prípadoch sa podmienečný trest v zásade neukladá. Toho sme si boli vedomí. My aj pani zástupkyňa sme sa vzdali odvolania, takže rozsudok je právoplatný,“ prezradil TN.cz Tomáš Dvořáček, Tadeášov právny zástupca, krátko po tom, čo bola jeho klientovi udelená polročná výška trestu.

Nástup do väzenia má Růžička ihneď. „Tým, že je vo väzbe, je jeho osobná sloboda už obmedzená. Teraz bude prevedený do výkonu trestu,“ potvrdil jeho advokát.

UFC Ludovit Klein

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.