fbpx

Sponzorovaný obsah

Ivan Buchinger a Lom-Ali Eskiev na turnaji Oktagon 60
Lom-Ali Eskiev triafa bradu Ivana Buchingera (Zdroj: OKTAGON MMA)

VIDEO Buki nemal najmenšiu šancu: Stúpajúca hviezda ukončila slovenskú legendu

Na toto sa pozeralo veľmi ťažko. Slovenský MMA bojovník Ivan Buchinger nestačil na Lom-Aliho Eskieva a prehral v 1. kole na TKO. Celý zápas, ktorý sa odohrával výlučne v postoji, bol jasnou dominanciou od samého začiatku. Buchinger nedokázal na súperov striking nájsť žiadnu relevantnú odpoveď a v poslednej minúte úvodnej päťminútovky sa nechal ukončiť.


Koniec kariéry na obzore?

Rodák z Gabčíkova už nemusí nikomu nič dokazovať. So skóre 43-10 a titulmi šampióna organizácií M-1 Global či Cage Warriors patrí spolu s Attilom Véghom a Tomášom Deákom k najúspešnejším bojovníkom histórie slovenského MMA.



Touto prehrou sa výrazne vzdialil od šance opätovne získať titul OKTAGON MMA, ktorý v ľahkej váhe aktuálne drží Ronald Paradeiser. Buchinger sa netají už dlhšiu dobu tým, že aktuálne vo veku 38 rokov zvažuje odchod do športového dôchodku.

Eskiev na ceste na vrchol

Tento zápas naopak výrazne pomohol jeho súperovi, ktorý posledné roky patril k špičke organizácií ACA a KSW. Po prestupe do Oktagonu dokázal celej domácej scéne, aké sú jeho reálne schopnosti.

Aktuálnym šampiónom ľahkej váhy je Rony Paradeiser, ktorého čaká semifinále pyramídy Tipsport Gamechanger. Eskiev, ktorý má aktuálne skóre 22-7, je horúcim adeptom na to, aby po konci Gamechangeru vyzval Paradeisera o titul.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.