fbpx

Sponzorovaný obsah

hovorí Novotný o situácii Mawara
zdroj fotky: Oktagon MMA

Bol to gangster, rád si na neho hral, tak teraz to musí ako gangster zniesť, hovorí Novotný o situácii Mawara

Vyčínanie Tadeáša Růžičku a jeho problémy so zákonom boli často diskutovanou témou v posledných mesiacoch. „Mawara“ nezastavilo ani to, že bol v podmienke. Po fyzickom napadnutí muža na kúpalisku sa na verejnosť dostali informácie, že bol zapletený aj do lúpeže a výtržnictva. A to nemusí byť všetko. Je možné, že sa na povrch vyplavia aj ďalšie činy, ktoré by mu už tak zlú situáciu ešte zhoršlli.


Posledné informácie boli také, že by mu mohol hroziť aj dlhší, zhruba 10-ročný trest. Růžička je aktuálne vo väzbe a o jeho osude rozhodnú až ďalšie súdne pojednávania. „Mawar“ tak môže byť odstrašujúcim príkladom aj pre iných ľudí, nielen bojovníkov, ktorí majú určitý talent a svojim konaním sa niekedy pohybujú na hrane zákona. Hovoril o tom aj promotér Ondřej Novotný, ktorý sa ku kauze Růžičku už viackrát vyjadroval.



Novotný: Bol to gangster, rád si na neho hral, tak teraz to musí ako gangster zniesť

„Bola to časovaná bomba, ja som to hovoril. Všetci to videli. Samozrejme keď sa v tom trochu pohybujeme, tak vieme, že to, čo sa dostalo na verejnosť, je iba časť tých problémov,“ hovoril nedávno Novotný o situácii Mawara v podcaste s Vláďom Kadlecom.

„Asi je toho viacej. Celkovo je to zlé a hádže to tragické svetlo, je to strašne vidieť a mňa sa na to pýta veľa ľudí. Stále sa ma pýtajú, prečo som to tak odsúdil a prečo som tak prísny. A ja hovorím, že už sme v roku 2024, nie sú 90-te roky. Dnes máme určité pravidlá a normy, takže to, čo niekto niekedy dávnejšie zažil alebo videl, to sa mení. A ty sa musíš meniť spolu s tým svetom.

Toto bolo ale vždy mimo misu. Je to predsa šialené, niekoho takto vypnúť. Proti tomuto už nemôžeš vôbec nič povedať. Iba chcieť, aby takíto ľudia proste nechodili po ulici. Bojovým športom to strašne ubližuje. Akákoľvek obhajoba toho tomu ubližuje. Akýkoľvek iný názor než ten, že ho proste musíš vyčleniť a odsúdiť, je za mňa úplne mimo,“ pokračoval promotér Oktagonu.

Je viac než otázne, ako to bude ďalej s kariérou Růžičku. Ak by nedostal príliš vysoký trest a dokázal sa napraviť, nemuselo by to byť úplne stratené, pretože aktuálne má 26 rokov. Prípadný reštart po dlhšom období by však bol dosť náročný.

UFC Ludovit Klein

„Bol to gangster, rád si na neho hral, tak teraz to musí ako gangster zniesť. Uvidíme, keď sa bude chovať dobre a tak ďalej, tak by to mohla byť tak polovica trestu. Ale samozrejme je to zničená kariéra, zničený život. Ako veľmi sa tam (v base) asi zlepší? Asi veľmi nie. O tom hovoril aj Patrik Kincl v tom svojom videu,“ dodal k tejto veci Novotný.

Růžičku pritom čakal vo februári veľký postojársky zápas s Vaškom Sivákom, ktorý mal prebehnúť pod organizáciami RFA a IAF. Mohol to byť pre neho veľký kariérny moment, no teraz sa musí popasovať s úplne inou situáciou.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.