fbpx

Sponzorovaný obsah

Pripravte sa na túto hlavnú zmenu pre zajtrajší turnaj Oktagon 59
zdroj fotky: Oktagon MMA

Ondřej Novotný prezradil, na aké krajiny sa OKTAGON MMA bude sústrediť v budúcom roku

Spolumajiteľ organizácie OKTAGON MMA Ondřej Novotný prezradil plány na budúci rok a na aké krajiny sa budú sústrediť.


Organizácia OKTAGON MMA sa úspešne etablovala na domácom česko-slovenskom trhu. Dôkazom bol v júni vypredaný futbalový štadión Eden. Skvele sa im darí aj na nemeckom trhu. Vyzerá to tak, že vypredajú 60-tisícový štadión vo Frankfurte a išlo by o rekord. No horšie dopadli plány na expanziu do Veľkej Británie. Z tohto trhu sa chce Oktagon v budúcom roku mierne stiahnuť, čo prezradil Ondřej Novotný v rozhovore s Bartozsom Olesom z Polish Fighters Info.



Ondřej Novotný o plánoch OKTAGON MMA

„Musíme si uvedomiť, kde sme úspešní a kde nie. V očiach anglických novinárov, zápasníkov i tímov sme boli úspešní, pretože nič podobného u nich nie je. Ľudia v Anglicku však nie sú pripravení platiť také ceny za MMA a tiež nie sú ochotní prísť v takých číslach, ktoré potrebujeme,“ vysvetľoval Novotný problémy, s ktorými sa jeho organizácia stretla na britskom trhu.

„Nie je to také rýchle, ako by sme si priali. Takže nie je ľahké tam urobiť turnaj, určite sa z toho poučíme. Tiež nám tento druh turnajov prináša mnoho dobrých vecí, ktoré nie sú vidieť zvonku (sponzori, fanúšikovia) a existuje možnosť, že tam budúci rok uskutočníme jeden alebo dva turnaje,“ prezradil plány organizácie OKTAGON MMA.

Ondřej Novotný zároveň vylúčil potenciálnu expanziu do Poľska, kde vládne organizácia KSW. „Nie je možné usporiadať turnaj v Poľsku, ale naším cieľom nie je Poľsko. Nebolo by to pre nás ľahké, tak ako to nie je ľahké pre KSW v Českej republike.“

Už skôr predstavitelia organizácie OKTAGON MMA Ondřej Novotný a Pavol Neruda naznačovali potenciálne expanzné plány na ďalšie európske trhy, spomínalo sa napríklad Španielsko či Francúzsko. V budúcom roku sa ale bude organizácia sústrediť na upevnenie svojho postavenia v Česku, na Slovensku a v Nemecku. „Sú tu určité možnosti, ale pre budúci rok je naša vízia hlavne Československo a Nemecko. Je to veľký trh, na ktorom je cez 100 miliónov ľudí, takže tu máme veľa práce. Ale pokiaľ sa naskytne príležitosť, môžeme ísť niekam inam.“

UFC Ludovit Klein

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.