fbpx

Sponzorovaný obsah

Ondřej Novotný nešetrí kritikou bizarných organizácií
zdroj fotky: Oktagon MMA

Mám ten dar vidieť matrix toho športu. Ondřej Novotný porovnáva talent u futbalistu a naopak u MMA zápasníka

Organizácia OKTAGON MMA neustále rastie. To sa nedá poprieť. Vypredáva turnaje nielen na domácej pôde, ale aj v Nemecku. Na britskom trhu to však zatiaľ len pomaly rozbieha.


Promotér Oktagonu Ondřej Novotný často hovorí, že tento šport nie je len o bojovom umení, ale aj o šoubiznise. Zápasníkom radí, ako sa majú viac predať, aby boli pre ľudí zaujímavejší. Myslí si, že sa už v tomto športe vie pohybovať natoľko, aby posúdil, či zápasník má iba talent alebo budú jeho zápasy atraktívne aj z iného pohľadu, ako toho bojového.



Ondřej Novotný: Len tieto tri organizácie reálne zarábajú >>>

Ondřej Novotný si myslí, že vidí matrix športu

„Špeciálne v MMA je to zložitejšie. Keď to porovnáš vo futbale, tak je úplne jedno, ako sa hráč bude chovať, okrem toho, ako sa bude chovať v tom tíme. Najdôležitejšie je, ako sa pohybuje na ihrisku.

V profesionálnom MMA je šoubiznis a byť fantastický športovec nie je častokrát dosť. Či je to spravodlivé alebo to bude mať nejaký vývoj sa môžeme baviť. V tejto chvíli to proste tak je. Ja si myslím, že mám ten dar vidieť šport. Myslím si, že vidím ten matrix toho športu, skryté príbehy, všímam si veci.

Špeciálne na turnajoch, komentujem, vnímam ten zápas, všímam si, čo sa deje v rohoch bojovníkov, všímam si, kto všetko sedí okolo oktagonu. Som fakt ako keby v nejakom tuneli, že aj moja žena vie, že ju ani nepozdravím. Počas turnaja sa proste prepínam do nejakého šesťhodinového režimu a strašne ma to samozrejme baví.

UFC Ludovit Klein

V mojich očiach je talent po prvé vrodená predispozícia, ale tiež drina a úmyselná práca s týmito dvomi vecami. Conor McGregor povedal, že tvrdá práca porazí talent, čo je pravda, ale nemusí to stačiť,“ hovorí Ondřej Novotný na tému talentu u MMA zápasníka.

Dodáva totiž, že zápasník nemusí zaujať iba dobrými výkonmi, ale aj jeho charakteristickými črtami, šou či jeho osobnosťou a vďaka týmto veciam je zaujímavý. „Sú zápasníci, ktorí majú fantastický trashtalk a je jedno ako zápasia. Sú zápasníci, ktorí fantasticky zápasia, ale nemajú nič k tomu a tí to majú poväčšine najťažšie. Je to tak, lebo veľa bojovníkov fantasticky zápasí, no majú niečo naviac. a to je práve tá nespravedlnosť tohto športu,“ povedal Novotný v rozhovore pre podcast Michala Trubana.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.