fbpx

Sponzorovaný obsah

Už to robiť nebudem, hovorí Procházka
zdroj fotky: Twitter Kimura

Rovnaká chyba, akú urobil Rakič? Už to robiť nebudem, hovorí Procházka o chybe v odvete s Pereirom

Jiří Procházka sa v júni na UFC 303 pokúšal oplatiť Alexovi Pereirovi prehru z prvého vzájomného zápasu. Ani v tomto prípade však nebol úspešný, Brazílčan ho zdolal technickým knokautom v druhom kole a obhájil svoj titul poloťažkej váhy.


Pereira tak zostáva v UFC jediným bojovníkom, na ktorého český bojovník nedokázal nájsť recept. Ich odveta bola sprevádzaná aj tým, že Procházka poukazoval na možné používanie špinavých praktík alebo čiernej mágie u svojho súpera. Jiří sa k tomu s odstupom vrátil a priznal, že bolo chybou sústrediť sa na to.



Procházka sa vrátil k udalostiam okolo odvety s Pereirom

„Čo sa týka tej čiernej mágie, trochu som v tom poslednom roku dal svoju silu do rúk iných vecí. Začal som upínať svoju pozornosť až príliš na iné zdroje sily, než čisto iba na svoj zdroj. To si myslím, že bolo to hlavné. Potom už tá mágia a všetky tieto veci, to už išlo skrátka s tým.

Poukazovaním na tieto praktiky u Pereiru som sa chytil úplne rovnako do pasce, ako sa predtým chytil do pasce Rakič, keď o mne hovoril, že som taký a taký. Nikdy som to nerobil. Nedával som pozornosť na súpera, na kecy okolo a už to robiť ani nebudem. Pretože aj tak je to len prejav nejakej neistoty a slabosti,“ uviedol Procházka.

Jiří si tieto veci s Alexom vysvetlil krátko po súboji a medzi obomi bojovníkmi je hlavne rešpekt a uznanie. Nie je vylúčené, že sa ich cesty ešte v budúcnosti skrížia.

„Svojím štýlom a tým čo vie, keďže som s ním dvakrát zápasil a dvakrát sa mi to nepodarilo, tak je to pre mňa také, že k tomu nemám žiadne záporné emócie. Iba mi to ukazuje, že som sa trochu vzdialil tej svojej ceste. Tomu dosahovaniu majstrovstva, ktoré mi dáva zmysel. Nejde o nič iné, len sa do toho ponoriť a stále makať,“ dodal Procházka.

UFC Ludovit Klein

Zdroj: Jiri BJP Prochazka

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.