fbpx

Sponzorovaný obsah

Nechápem to, netají svoje sklamanie Novotný.
zdroj fotky: Oktagon MMA

Matěj Peňáz prezradil, ako sa zmieril s Oktagonom a prečo ho zaskočil Engizek ako titulový súper pre Kincla

Matěj Peňáz je v mieri s Oktagonom aj sám so sebou. Prezradil, ako sa napokon s organizáciou dohodli a prečo ho zaskočil Kerim Engizek ako titulový súper pre Patrika Kincla.


V máji bol okolo toho veľký rozruch. Matěj Peňáz bol doslova na nože s vedením organizácie Oktagon MMA. Posielali si tvrdé odkazy, prišiel o zápas na Edene. Dokonca žiadal o predčasné ukončenie kontraktu, k čomu ale nedošlo. Po tom, ako emócie vychladli, našli obe strany cestu k mieru. Čo už skôr avizoval spolumajiteľ organizácie Ondřej Novotný vo svojom vysielaní MMA Letem Světem.



Matěj Peňáz o mieri s Oktagonom

„Stretli sme sa a preberali sme budúcnosť. Zhodli sme sa na tom, že asi nemá cenu riešiť, kto čo povedal a kto čo urobil zle, ale dôležité je, čo bude. Mám s Oktagonom zmluvu a dohodu. Dohodli sme sa tak, že kontrakt budem ďalej plniť. Povedali sme si, čo od našej spolupráce ďalej očakávame. Nie je to nič osobného, ale je to práca a biznis,“ vysvetlil Matěj Peňáz v rozhovore pre sport.cz.

Otázkou tak zostáva, ako bude vyzerať budúcnosť Peňáza v Oktagone a kto bude jeho nasledujúcim súperom. V Edene mal ísť o titul strednej váhy s Patrikom Kinclom, ten sa však zranil. Potom nastal konflikt okolo podmienok náhradného súboja s Vlastom Čepom, do ktorého Peňáz odmietol nastúpiť. Bojovať ho pod hlavičkou Oktagon MMA ale uvidíme ešte v tomto roku.

„Riešili sme to spolu, malo by to byť do konca roku. Ešte som riešil nejaké svoje zdravotné problémy, ale verím tomu, že do konca roka budem ready a zápasiť normálne pod hlavičkou Oktagonu,“ potvrdil Matěj Peňáz.

Prečo mu vadí Engizek v titulovom súboji

Titulový súboj v strednej váhe obstarajú na futbalovom štadióne vo Frankfurte pred pravdepodobne 60-tisícovým publikom Patrik Kincl a domáci Nemec Kerim Engizek. Na tomto súboji Peňázovi vadí, že Engizek má v Oktagone len dva zápasy a už ide o titul.

UFC Ludovit Klein

„Je to solídny matchup, má svoje kvality. Patrik ich v minulosti ukázal, takže prečo nie. Nech vyhrá ten lepší. Ale vadili mi niektoré vyjadrenia, že si ja nezaslúžim ísť o titul, keď som neporazil nikoho z najlepšej päťky, ale mal som deväť výhier v Oktagone. Kerim nezápasil nikdy s nikým v rebríčku, má dva zápasy. Ale len som chcel pripomenúť, že niektorí ľudia hovorili, že nemám nárok na to zápasiť o titul. Pritom pre Kerima je to v pohode,“ porovnal Peňáz.

A dočkáme sa niekedy jeho roky očakávaného stretu s Vlastom Čepom? Tak skoro to rozhodne nebude. „Videl som len to, že zrušil zápas s Rakúšanom, ale neviem, aké má zranenie a ako je to vážne. Náš spoločný zápas sa teraz nediskutoval a asi nie je teraz ani na mieste,“ dodal Matěj Peňáz, bývalý člen organizácie Glory, ktorý bojoval aj o zmluvu v UFC v Contenderi.

 

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.