fbpx

Sponzorovaný obsah

O ďalšom kroku Procházku
zdroj fotky: Instagram Jiří Procházka

Má už dohodnutý zápas? O ďalšom kroku Procházku mohol rozhodnúť aj zápas Du Plessis vs Adesanya!

Jiří Procházka má za sebou tvrdú titulovú prehru, ktorú mu pripravil Alex Pereira aj v ich odvete. Stalo sa tak na UFC 303, ktoré prebehlo koncom júna. „Poatan“ zvíťazil technickým knokautom v druhom kole a obhájil tak svoj titul poloťažkej váhy.


Aktuálne sa dosť špekuluje o tom, aký bude ďalší krok českého bojovníka. Ešte pred niekoľkými dňami nemal ani on jasno v tom, či sa najbližšie predstaví znovu v poloťažkej váhe, alebo uprednostní presun do strednej váhy.



„Záleží na tom, v akej divízii budem pôsobiť. V poloťažkej váhe sa ponúka Jamahal Hill. To by mohol byť ďalší krok. Pokiaľ sa však rozhodnem pre presun do strednej váhy, tak uvidíme, kto tam na mňa bude čakať. O strednej váhe hovorím z toho dôvodu, že cítim, že moje telo by to dokázalo. Hecol by som sa do nižšej váhy, vzal si titul a potom sa vrátil. Tak to teraz mám rozohrané v hlave,“ uviedol Procházka.

Procházka bude už čoskoro informovať o ďalšom zápase

Jirka bol osobne prítomný na víkendovom turnaji UFC 305 v Austrálii. V jednom z rozhovorov spomínal, že o jeho ďašlom osude by mohol rozhodnúť aj výsledok titulového zápasu strednej váhy Dricus du Plessis vs Israel Adesanya. Už dávnejšie spomínal, že s Israelom by zápasiť nechcel, pretože patria pod spoločný manažment a vychádzajú celkom dobre.

V zápase však zvíťazil Du Plessis. Otvoril tým teda cestu pre Procházku do strednej váhy, ktorý by sa mohol pokúsiť získať opasok v tejto divízii? Mohla by to byť jedna z hlavných možností. „Čo sa týka môjho ďalšieho zápasu, už čoskoro vám dám vedieť,“ informoval Procházka krátko po skončení UFC 305. Je možné, že český bojovník sa už s vedením na mene svojho súpera dohodol priamo na turnaji, no verejne sa to oznámi o niečo neskôr.

Po výhre Du Plessisa nad Adesanyom vyjadril svoje presvedčenie ešte raz sa presunúť do strednej váhy dokonca aj Alex Pereira. Toho však najbližšie ešte čaká jeho ďalšia titulová obhajoba opasku poloťažkej váhy, v ktorej bude jeho súperom Khalil Rountree.

UFC Ludovit Klein

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.