fbpx

Sponzorovaný obsah

Toto je prvý odkaz Adesanyu pre Du Plessisa
zdroj fotky: Twitter Uncos Naija

Spor ukončený! Toto je prvý odkaz Adesanyu pre Du Plessisa po ich titulovom zápase na UFC 305

Dricus du Plessis po UFC 305 v Austrálii naďalej zostáva šampiónom UFC strednej váhy. Juhoafričan obhájil svoj opasok v zaujímavom zápase s bývalým šampiónom divízie Israelom Adesanyom. Dricus vstupoval do štvrtého kola podľa bodových rozhodcov ako priebežný víťaz, aj keď Israel získaval od tretieho kola prevahu v postoji. Na bodové posúdenie však nedošlo, pretože DDP napokon ukončil svojho súpera submisiou v štvrtom kole po sérii tvrdých úderov, ktorého Izzyho spomalili a otriasli.


Du Plessis tak dal jasnú odpoveď tým, ktorí mu stále neveria alebo jeho kvality spochybňujú. V UFC vyhral všetkých osem zápasov a svojich súperov prevažne ukončuje. Je síce pravda, že jeho štýl vyzerá miestami netechnicky a neohrabane, lenže záoveň je veľmi efektívny a dokáže do toho svojou komplexnosťou zakomponovať všetky aspekty boja. Navyše je veľmi odolný a aj keď pôsobí vo viacerých zápasoch unavenejšie už od druhého kola, vždy dokáže nájsť ďalšie sily a neprestáva útočiť.



Toto je prvý odkaz Adesanyu pre Du Plessisa po ich titulovom zápase

Tento zápas bol už istý čas dosť vyostrený a vyzeralo to tak, že sa obaja skutočne veľmi nemusia. Ich spor však vznikol do značnej miery nedorozumením. Juhoafričan Du Plessis totiž poukazoval na to, že on je prvým africkým šampiónom, ktorý sa v Afrike nielen narodil, ale tam aj trénuje a žije do dnešného dňa.

Je to fakt, pretože Adesanya, Usman a Ngannou sa síce v Afrike narodili, no z rôznych dôvodov tam už počas ich UFC kariéry nežili. Dricus následne vysvetľoval, že to nemyslel v zlom a ich úspech uznáva, no Izzy si z toho asi zobral len jednu časť. To bola prvotná príčina ich sporov, no po zápase na UFC 305 si to všetko vysvetlill a vyzerá to tak, že zakopali bojovú sekeru, o čom svedčí aj prvý príspevok Adesanyu na sociálnych sieťach po jeho prehre s Dricusom.

„Som šťastný, že som mohol opäť bojovať. Vážim si všetku energiu od vás. Gratulujem, Dricus du Plessis. Ďakujem za tvoje úprimné slová a za to, že si hovoril pravdu. Bez ohľadu na to, čo sa stalo, Afrika dnes vyhrala! DDP, teraz máš pochodeň, zapáľ oheň a inšpiruj!“ uviedol Adesanya. 35-ročný Izzy zároveň potvrdil, že toto ešte nie je koniec jeho kariéry a bude aj naďalej pokračovať.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.