fbpx

Sponzorovaný obsah

VIDEO: Je to fér? Talianka sa vzdala za 46 sekúnd súperke, ktorú niektorí považujú za muža
Zdroj fotky: Twitter Mr Sinha

VIDEO: Je to fér? Talianka sa vzdala za 46 sekúnd súperke, ktorú niektorí považujú za muža

Ženský box na olympijských hrách? Talianka Angela Carini sa vzdala už za 46 sekúnd, pritom je to vicemajsterka Európy a sveta. Bojovala totiž proti Alžírčanke Imane Khelif, pri ktorej nie všetci veria, že je skutočne žena.


Veci sa majú trocha inak ako sa na prvý pohľad môžu zdať. Alžírska boxerka je totiž spájaná s kontroverziou, ktorá súvisí s jej pohlavím.



Talianska boxerka proti nej nevydržala ani jednu minútu. „Nikdy v živote som nedostala tak tvrdé údery. Je to na rozhodcoch, aby to posúdili,“ reagovala so slzami v očiach po zápase, ktorý vzdala už v prvej minúte.

Po tom, čo odmietla pokračovať v zápase, odišla z ringu bez podania ruky súperke. Boxerský súboj sa rozhodla predčasne ukončiť, pretože sa obávala o vlastné zdravie. Jej súperka je považovaná za kontroverznú postavu svetového boxu.

Z minuloročných majstrovstiev sveta bola totiž vylúčená pre podozrenie, že v skutočnosti nie je žena. Výsledky testov ukázali, že mala mať mužské chromozómy XY.

Imane Khelif však nie je transrodová osoba, pri narodení bola označená za ženu, ženské pohlavie má v dokladoch a Alžírsko dokonca neumožňuje zmenu pohlavia. V každom prípade si pozrite video z ich zápasu a posúďte sami.

UFC Ludovit Klein

VIDEO: Talianka sa vzdala za 46 sekúnd

 

 

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.