fbpx

Sponzorovaný obsah

Na Mawara sa to začína nabaľovať.
zdroj fotky: RFA

Ovplyvňovanie svedkov? Na Mawara sa to začína nabaľovať. Štátny zástupca už podal návrh k súdu

Vyzeralo to tak, že Tadeáš Růžička si už možno vstúpil do svedomia, napravil sa a začal svoju energiu venovať primárne športovej príprave a zápasom. Hovoril o tom aj na nedávnej tlačovej konferencii organizácií RFA a IAF. Tam bol oznámený jeho veľký zápas s Václavom Sivákom. Mawar mal pred sebou jeden zo životných zápasov, ktorý by bol aj veľmi dobre zaplatený.


O pár dní na to však bolo všetko inak. Na verejnosť sa dostalo video jeho incidentu na kúpalisku, kde spolu so svojimi dvomi kamrátmi napadli neznámeho muža, ktorý sa zastal nimi obťažovanej ženy, a spôsobili mu zranenia. Na Mawara sa tak znovu zniesla obrovská vlna kritiky. Všetky jeho naplánované zápasy organizácie zrušili a padáka dostal aj od domovského Spejbl gymu.



Ovplyvňovanie svedkov? Na Mawara sa to začína nabaľovať. Štátny záastupca už podal návrh k súdu

Týmto to však nekončí. Keďže je Růžička v podmienke, ten najväčší trest v podobe pobytu vo väzení ešte len môže prisť. Dotyčný muž mal totiž skončiť v nemocnici so zlomeninami v oblasti tváre. To by malo byť považované za ťažké ublíženie na zdraví. Ak bude Mawarovi dokázaná vina pred súdom, pobyt za mrežama ho zrejme neminie. Súdne pojednávanie má prebehnúť v septembri.

Niektoré zdroje však aktuálne informujú o tom, že Tadeáš sa údajne pokúsil ovplyvniť výpovede svedkov zo spomínaného incidentu. Tým by si mohol ešte viac priťažiť a celú situáciu vo svoj neprospech urýchliť.

„K našej redakcii sa od dvoch na sebe nezáväzných zdrojov donieslo, že sa Růžička v snahe zachrániť si krk pokúšal ovplyvniť svedkov, na čo sa prišlo, a tak štátny zástupca vzápätí poslal návrch k súdu, aby bol bojovník zobraný do väzby. Predpokladáme, že sa tento návrh stretne so súhlasom a Tadeáš vo veľmi blízkej dobe skutočne poputuje za mreže,“ uviedol dnes portál top-fight.cz.

Tieto informácie treba brať zatiaľ s rezervou, no v dohľadnej dobe by sa mohli potvrdiť. Na webe TN.cz tiež informujú, že na Mawara už bol podaný štátnym zástupcom návrh na potrestanie. „Štátny zástupca Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 6 k Obvodnému súdu pre Prahu 6 podal návrh na potrestanie na jednu fyzickú osobu pre jednanie, ktoré bolo kvalifikované ako trestný čin ublíženia na zdraví a výtržníctvo,“ informuje TN.cz.

UFC Ludovit Klein

 

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.