fbpx

Sponzorovaný obsah

Veronika Smolková nedávno podpísala zmluvu s OKTAGON MMA. Toto bude jej súperka a dátum premiéry v najväčšej organizácií na domácej scéne!
Zdroj fotky: Veronika Smolková

Veronika Smolková o tabuizovanom probléme v ženskom MMA: Náročnejšie než samotný zápas!

Veronika Smolková otvorene prehovorila o tabuizovanom probléme ženského MMA. Je to náročnejšie než samotný zápas!


Veronika Smolková sa predstaví na Summer Party v Bratislave, letnom turnaji Oktagon MMA. Jej súperkou bude nielen Jovana Dukičová, ale pravdepodobne aj menštruácia. Problém, ktorý je často tabuizovaný v ženskom športe. Otvorene o úskaliach, ktoré to prináša v jej príprave a samotnom zápase, prehovorila pre portál ruik.cz.



Veronika Smolková o veľkej prekážke v príprave bojovníčok v MMA

„Menštruácia mi vychádza na 17. júla, takže na konečnú fázu robenia váhy, kedy nechcem, aby sa moje telo zavodnilo, to je najhorší možný termín. Počas menštruácie sa ale telo vždy zavodní, váha stúpne a ťažko sa zhadzuje,“  hovorila Veronika Smolková, ktorá vo svojej premiére v Oktagone prehrala s Megan Morrisovou.

Chudnutie do váhového limitu 57,2 kilogramov nie je jednoduché ani za optimálnych podmienok a nie to ešte počas hormonálnej búrky v ženskom tele počas menštruačného cyklu. Smolková sa snaží nájsť riešenie, no je to náročné. „Musíme len dúfať, že cyklus nepríde napríklad kvôli tomu, že veľa zhadzujem. Čo sa týka liekov na oddialenie menštruácie, niektoré zápasníčky mi písali, že ich to zavodnilo ešte viac a zhadzovalo sa ešte horšie. Preto mi odporučili nič nebrať a radšej piť veľa citrónu. Ten to vraj oddiali. Budem teda veriť, že to tak bude.“

Nielen pre ňu, ale aj pre ostatné bojovníčky je menštruácia v príprave a obzvlášť krátko pred zápasom doslova postrachom. „Menštruácia je pre nás náročnejšia než samotný zápas, obzvlášť pri chudnutí. Je to ťažké aj bez nej, nie ešte s ňou,“ dodala Smolková.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.