fbpx

Sponzorovaný obsah

Toto bola chyba, ktorá Attilu stála zápas. Jeho tréner Ilja Škondrič v tom má jasno
Zdroj fotky: OKTAGON MMA

Toto bola chyba, ktorá Attilu stála zápas. Jeho tréner Ilja Škondrič v tom má jasno

Karlos Vémola v sobotu minulý týždeň dosiahol najväčšie víťazstvo vo svojej profesionálnej kariére MMA zápasníka. Podarilo sa mu poraziť Attilu Végha, pričom po ich prvom zápase tomu veril málokto.


O forme oboch borcov nebola pochybnosť, čo dokazuje aj snáď dokonalá transformácia stavby tela Attilu Végha. Ani to však nestačilo na to, aby zopakoval víťazstvo z ich prvého zápasu. Attilov hlavný tréner Ilja Škondrič má jasno v tom, kde v zápase nastala chyba a čo stojí za zlyhaním.



Veľká reklama! Celosvetovo známy MMA novinár Ariel Helwani takto vyzdvihol turnaj Oktagon 58 na pražskom Edene >>>

Ilja Škondrič povedal, kde sa stala chyba

„Samozrejme ma veľmi mrzí, ako to v klietke dopadlo, Attila bol ale skvele pripravený. Jeho príprava bola až nadštandardná. Bol nachystaný na 101 percent, lenže ho zradila hlava. Strašne veľa si toho na seba pred zápasom nabral. Či už biznisovo alebo sponzorskými, mediálnymi vecami. Skrátka toho bolo už veľa a ani Attila nie je žiadny stroj,“ povedal v rozhovore pre kaocko.cz Ilja Škondrič.

„Mohlo sa zdať, že nemá natrénované, ja ale viem, že pripravený bol priam skvele. Keď však odíde hlava, odíde aj telo a Attilovi tá hlava bohužiaľ odišla. A to na základe x chýb, ktoré sa stali. Pri klietke mal napríklad ľudí, ktorí tam nemali čo robiť.

Sú to špecialisti na mentálnu stránku, ale mali zostať v šatni. Pri klietke mali byť len tí, čo s ním odmakali prípravu. Je to chyba jeho aj moja, že sme si to neuvedomili, že som to včas nezastavil. Mám toho ale fakt veľa a toto mi holt uniklo. Niekedy sa jednoducho nedá všetko dotiahnuť až k dokonalosti. Možno to tak osud chcel.“

UFC Ludovit Klein

Všetkým bola jasná stratégia Attilu Végha, napriek tomu, že vravel s úsmevom pred zápasom, že bude chcieť wrestliť. Takisto nebolo tajné, s akou taktikou do zápasu pôjde Karlos Vémola. „Pritom sme to mali natrénované. Aj sám Attila po zápase priznal, že presne tomuto sme sa v príprave dosť venovali, bohužiaľ v klietke ale nereagoval. Za mňa je to sklamanie, ale nedá sa nič robiť. Sme jeden tím.

Vyhrávame aj prehrávame spoločne. V prvom rade som rád, že Attila sa nezranil v príprave ani v boji. Že sa nestalo nič, čo by ohrozilo jeho rolu otca a človeka, ktorý toho veľa dokázal v osobnom aj športovom živote,“ dodal Attilov hlavný tréner z OFA gymu Bratislava.

Zdroj: kaocko.cz

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.