fbpx

Sponzorovaný obsah

Attila Végh odhadol, akú váhu bude mať
zdroj fotky: Oktagon MMA

Bude to takýto rozdiel? Attila Végh odhadol, akú váhu bude mať on a akú Karlos Vémola v ich veľkej odvete na Oktagon 58

Zápasová váha je vec, ktorá sa v prípade MMA dosť často rieši. Bojovníci musia samozrejme zhruba deň pred turnajom navážiť požadované limity hmotnostných divízii, ale väčšina z nich využíva systém odvodňovania a do zápasu potom priberajú dosť kíl navyše. U niekoho to je výraznejšie, u niekoho menej.


Určitý kontrast je v tomto prípade aj u hlavného zápasu Oktagon 58 na pražskom Edene. Karlos Vémola a Attila Végh splnili titulový limit poloťažkej váhy (93 kg). Karlos však patrí medzi tých, ktorí naberajú do zápasu dosť kíl. Na druhej strane, Attila priberá menej, podobne ako napríklad aj Jiří Procházka.



Attila Végh takto odhadol svoju a Karlosovu zápasovú váhu

„Ľudia hovoria, že som mal krátko pred vážením pohodu, ale ja som sa na to chystal polroka, aby som mal cez váženie pohodu. Takže to nebolo zo dňa na deň. Ja som jeden z tých mála zápasníkov, ktorí nevyužívajú odvodňovanie a zavodňovanie. Ja chudnem z tuku ešte počas prípravy. Mne to tak vyhovuje a sem som išiel už bez toho, aby som sa trápil. Počítam s tým, že Karlos bude mať v zápase váhovú výhodu, ale čo s tým mám robiť?

Čo sa mňa týka, ja by som bol práveže ešte radšej, keby som bol ľahší. Ľahší, rýchlejší a čipernejší. Samozrejme, že Karlos bude ťažší. On bude mať podľa mňa takú váhu, s ktorou trénuje. Možno takých 103-105 kg. A ja budem mať takisto váhu, s ktorou trénujem. Ja som mal nejakú dobu, také dva mesiace, nejakých 98 kg. Takže ja budem vlastne tiež v tej mojej váhe. A ani by som nechcel viac pribrať, lebo to je pre mňa zbytočné a necítil by som sa komfortne,“ dodal k tejto téme Attila krátko po oficiálnom vážení.

Samozrejme priamo v zápase je to potom o tom, kto sa ako cíti v danej váhe a ako s ňou dokáže pracovať. Až samotný súboj následne potvrdzuje, pre koho to je aká výhoda, no vždy je to len jeden z faktorov.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.