fbpx

Sponzorovaný obsah

prenájom futbalového štadióna vo Frankfurte na turnaj Oktagon 62
zdroj fotky: Oktagon MMA

Toto je závratná suma, ktorá je potrebná len na prenájom futbalového štadióna vo Frankfurte na turnaj Oktagon 62!

Veľké podujatie so sebou prináša aj veľké náklady. To si povedalo aj mnoho ľudí, keď sa dozvedeli, aké výdavky sú spojené s organizovaním turnaja Oktagon 58 na futbalovom štadióne Slavie Praha, ktorý sa uskutoční už túto sobotu. Napríklad prenájom tohto štadióna na deň stojí podľa dostupných informácii okolo 100 tisíc eur a za odstránenie trávnika sa platí zhruba 160 tisíc eur.


Na pražskom Edene sa očakáva 27-28 tisíc fanúšikov, no na októbrový turnaj Oktagon 62 v nemeckom Frankurte by mohlo doraziť zhruba dvojnásobne viac fanúšikov. Z organizačného hľadiska to bude ešte náročnejšia vec, čo platí aj pre náklady.



Toto je závratná suma, ktorá je potrebná len na prenájom futbalového štadióna vo Frankfurte

„Finančne je to úplne iná dimenzia biznisu, než na akú sme boli zvyknutí. Len prenájom štadióna vo Frankfurte stojí 400 tisíc eur (takmer 10 miliónov českých korún) na deň, a to nie je v cene vôbec nič iné. Potrebujete si najať personál, ochranku, zaplatiť halftime šou, celý program okolo vrátane dňa pred turnajom.

To sú šialené čísla, bavíme sa o nižších jednotkách miliónov eur. A to počítam len produkciu ako takú. Na frankfurtskom štadióne Deutsche Bank Park potrebujeme všetko krát päť oproti našim bežným podujatiam,“ prezradil Pavol Neruda túto zaujímavosť v rozhovore pre CzechCrunch. Oktagon skrátka naberá na obrátkach a pri takomto raste a expanzii sú na mieste aj otázky, kde bude organizácia o pár rokov.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.