fbpx

Sponzorovaný obsah

Večer plný prekvapení! Novotný a Neruda priznali, čo ich najviac prekvapuje na priemére turnaja OKTAGON 33 vo Frankfurte!
Zdroj fotky: OKTAGON MMA

Toto sú tri hlavné piliere príjmov organizácie OKTAGON MMA!

Organizácia OKTAGON MMA je nepochybne najväčšou organizáciou na domácej scéne. V poslednom období však expandovala na nemecký trh a čoskoro sa chystá aj do Veľkej Británie.


Prvý turnaj sa datuje ku koncu roku 2016. Odvtedy prešla táto organizácia neskutočným progresom a aj napriek covidovému obdobiu, ktoré narušilo nárast, sa paradoxne dostávajú na miliónové čisla v obratoch.



Posledné lístky na turnaj OKTAGON 47 kúpiš tu >>>

Vsaď si na svojho favorita tu >>>

Tri piliere príjmov OKTAGON MMA

V rozhovore pre ekonom.cz sa rozrozprával jeden z promotérov Oktagonu o hlavných príjmoch organizácie. Dokonca neskôr priznal konkrétne čísla a plány, ktoré chú dosiahnuť.

„Vezmite si, že samotné Nemecko je osemkrát väčší trh ako Česko so Slovenskom dohromady. Logicky by sa to teda malo odraziť v štruktúre tržieb. Zatiaľ čo teraz je dominantným zdrojom príjmov Česko a Slovensko, počas nasledujúcich dvoch rokov by to mali byť Nemecko s Veľkou Britániou.

UFC Ludovit Klein

My sami sa na to musíme mentálne pripravovať už teraz a uvedomiť si, že skutočne má zmysel toľko peňazí investovať do ľudí a rozvoja v zahraničí, aj keď hlavným zdrojom našich príjmov je stále Česko a Slovensko. Takže teraz v Nemecku aj Veľkej Británii masívne investujeme a skutočne vo väčšom zarábať budeme na týchto trhoch až budúci rok.

Primárne vďaka pay-per-view, teda platbami za zhliadnutie turnaja na internete a potom aj cestou dobrých sponzorských zmlúv. Zarábať nám bude samozrejme aj naša tretia príjmová noha, teda vstupné, ale haly nie sú nafukovacie, takže tam je rast príjmov obmedzený.“

Práve online predaj sledovania turnajov označil Pavol Neruda ako jeden z najväčších potenciálov pri porovnaní všetkých troch pilierov príjmov. Sú pomerne veľmi vyrovnané, najväčšie príjmy už ale budú z pay-per-view. V ňom je každopádne najväčší potenciál. Keď v tejto oblasti urobíte pár vecí správne, tak môžete pokojne počas mesiaca alebo dvoch zdvojnásobiť príjmy.“

Plánované obraty organizácie

Pavol Neruda sa neštítil prezradiť plánované tržby, ktoré by chceli dosiahnuť tento rok.

„Chceli by sme dosiahnuť na tržby 17 až 18 miliónov eur. Len na porovnanie, vlani boli naše tržby 10,5 milióna eur. Ak sa náš plán naplní, o tom do značnej miery rozhodne, ako sa nám podarí expanzia do Veľkej Británie a tiež ďalšie naše akcie.

Vezmite si, že do konca roka sú štyri mesiace a my máme pred sebou štyri veľké turnaje, na ktorých chceme vypredať tie najväčšie haly na Slovensku, v Česku, Nemecku a spomínanej Veľkej Británii. To je veľmi veľké sústo, ale keď sa nám to podarí, tak sa na tie tržby dostaneme,“ povedal podrobnosti Neruda pre ekonom.cz.

MMA na celom svete brutálnym spôsobom rastie. Promotér Oktagonu to samozrejme vie a povedal, že skutočne profitabilné organizácie na svete sú len tri.

„Americká UFC, poľská KSW a potom my. To nám dáva vietor do plachiet a verím, že do 10 rokov by sme mali mať tretinu svetového trhu. Cielime pritom na európsky trh.

To znie možno paradoxne, ale nie je v tom žiadny rozpor. Často hovoríme, že chceme byť takou Ligou majstrov v MMA. Vtip je v tom, že aj keď je Liga majstrov európska súťaž, sledujú ju ľudia po celom svete. To by sme tiež chceli dosiahnuť,“ priznal Pavol Neruda plány, ktoré s organizáciou chcú dosiahnuť na európskom trhu.

Zápasová karta OKTAGON 47

Karlos Vémola vs Pavol Langer – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Ivan Buchinger vs Jakub Dohnal – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Adam Pałasz vs Sofiane Boukichou – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Mateusz Legierski vs Karol Ryšavý – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Marek Mazúch vs Jaime Cordero – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Łukasz Siwiec vs Amiran Gogoladze – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Robert Pukač vs Matouš Kohout – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Lucia Szabová – Alexandra Andersröd – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Gustavo Lopez vs Beno Adamia – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Veronika Smolková vs Megan Morris – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Adam Horváth vs Ahmed Sami – Pozri si kurzy a tipni na víťaza tu >>>

Zdroj: ekonom.cz

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.